Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

 

Deák Dorka: Valóra válhatnak az álmaink?

     Volt egyszer egy kislány, Zsófi, aki Amerikában élt. Bár az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt fel, a szívében mindig is ott élt egy kis darab Magyarország. Szülei gyakran mesélték neki a magyar kultúráról, a szép tájról és az izgalmas történelmi helyszínekről.

     Egy éjszaka, amikor Zsófi elaludt, egy szellő suhant át a szobáján.

  – Szia Zsófi! Az Álomhírnök vagyok. Azért jöttem, hogy elhozzam az álmaidat – mondta a különleges alak.

Zsófi izgatottan nyitotta ki a szemét.

  – Tudnál nekem segíteni valamiben? – kérdezte.

  – Persze! – felelte az Álomhírnök. – Miben segíthetek?

Zsófi halkan beszélt:

  – Szeretnék Magyarországra utazni álmomban. Szeretném látni azt a helyet, amiről olyan sokat meséltek a szüleim, de még sosem voltam ott.

Az Álomhírnök bólintott, majd így szólt:

  – Hajnalig nem sok idő van, de én mindent megteszek, hogy a kívánságod valóra váljon.

Kézen fogta Zsófit, és együtt repültek az éjszaka égboltján, az álmok birodalmában. Átrepültek a csillagok között, a felhők felett, mígnem végre megérkeztek egy gyönyörű magyar tájra. Zsófi elképedve nézett körül. Gyönyörű dombokat látott, szőlőültetvényeket és egy türkizkéken csillogó tavat.

  – Olyan gyönyörű! – suttogta Zsófi. – Ez a Balaton! Apa nagyon sokat mesélt róla.

  – Igen, ez a Balaton – mosolygott az Álomhírnök, majd megfogta újra Zsófi kezét, és együtt repültek tovább. Amikor újra megálltak egy pillanatra, Zsófi körbenézett és felkiáltott:

  – Ezt a tájat is megismerem! A Hortobágy! Anya sokat mesélt a végtelen Alföldről, ahol különleges mezei virágok nőnek, és ahol olyan messze el lehet látni, hogy a föld összeér az éggel.

  – És ez még nem minden, gyere és pillants itt körbe! – kérte Zsófit az Álomhírnök, amikor egy felhőre huppantak pihenni.

  – Oda nézz, ott kanyarog a Duna, ott pedig a Tisza. És nézd, az pedig a Bükk hegység lenyűgöző erdőkkel és sziklás tájakkal. Láttad már a Börzsönyt? Látnod kell majd a kristálytiszta patakokat is!

  – De hiszen ez csodálatos! – kiáltotta Zsófi izgatottan. – Erről még nem meséltek Anyukámék, ezeket közelebbről is meg kell néznem!

Az Álomhírnök mosolyogva nézett rá, és így szólt:

  – Ez csak egy kis ízelítő volt abból, ami vár rád, ha egyszer valóra válik az álmod, és ellátogatsz Magyarországra ébren.

Zsófi boldogan bólintott:

  – Köszönöm, Álomhírnök, hogy ezt az élményt megosztottad velem. Most már tudom, hogy egy nap valóra válik az álmom.

     Az Álomhírnök megígérte, hogy segíteni fog Zsófinak abban, hogy teljesüljenek az álmai. Elmondta neki, a legfontosabb az, hogy soha ne hagyja abba az álmodozást, és higgyen abban, hogy minden lehetséges, amit igazán szeretnénk.

     Ahogy Zsófi visszatért az ágyához, bebújt a paplan alá, szíve tele volt reménnyel és izgalommal a jövő iránt. Tudta, hogy hamarosan el fog jutni Magyarországra a szüleivel, és hamarosan megnézheti az összes csodát, amit az álmaiban látott.

Azt is tudta, hogy az Álomhírnök mindig vele lesz vezetve őt az álmok útvesztőin keresztül és segítve neki, hogy a legmerészebb álmai is valóra váljanak.

 

Iskola: Tisza-parti Általános Iskola, Szeged
Osztály: 5.
Felkészítő tanár: Terhesné Rozik Edit

 

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
75 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
25 %