Friss hírek

Megosztás

NET-PRÓBA Poéta online vers- és meseíró verseny

Szerencsekerék mese kategória

Kisorsolt szavak: ezüst, varázslat, rénszarvas, fenyő, csillag

Bányai Bernadett: A fenyő végzete

Egyszer, valahol, a messzi országok egyikében, élt egy ezüstfenyő, a Frici névre hallgatott. Teljesen más volt, mint az átlagos fák, hatalmas szívével, minden vándornak télen menedéket, nyáron árnyékot adott. Ágainak vége ezüstösen csillogott a napfényben, akár a csillagok.

Eljött december 6-a.  A fenyő régi barátja, Alfonz a rénszarvas munkába indult, indulás előtt azonban beszélgettek kicsik. Alfonz megjósolta, hogy a barátját ki fogják vágni, majd egy szobában tartják néhány napig, majd pedig elégetik. Frici ettől annyira megijedt, hogy rögtön arra kérte a rénszarvast, hogy varázslattal mentse meg őt. De már késő volt, mivel a Mikulás indulni akart, így Alfonz útra kellett keljen vele. Sajnos nem tudott neki mit tanácsolni, viszont megnyugtatta, hogy halála előtt nagyon boldog lesz, teljesül egy régi vágya. 

Frici azon gondolkodott, mi volt az igazi vágya. Rájött, táncolni akart, akár a jégen pörgő gyerekek. Egyik nap arra járt egy kislány a copfos, pörgős szoknyás fajtából. Úgy 5-6 éves lehetett, de a lénye varázslatos volt. Csupa derű, csupa jókedv. Hamar megkedvelték egymást a fenyővel. Frici úgy érezte, végre megint nincs egyedül. A kislány megmutatta családjának a kis fát, nagyon megszerették egymást. Neki azonban eszébe jutott Alfonz jóslata, miszerint ő meg fog halni. Félni kezdett barátaitól, nem bízott bennük. De ekkor a kislány a kezét rátette rücskös kérgére, halk szavakat súgott rá. Frici táncra perdült, akár a neves jégtáncosok, suhant a levegőben.

Miután abbahagyta a szárnyalást megkérte a családot, hogy vigyék őt haza és teljesítsék be a jóslatot. Már nem félt a haláltól. Arra vágyott, hogy csak most az egyszer igazán szeressék, és ezt ő meghálálja. Kivágták hát, hazavitték, feldíszítették s bókoltak neki. 

Mikor vége lett az ünnepeknek kivitték a kertbe, elásták kis törzsét és a kislány ismét varázsszavakat mormolt a törzsére. Ennek hála a kis fenyő új otthonában, barátai mellett él, még ma is árnyékot ad nekik, ha meg nem haltak.

Boldog
Boldog
100 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %