Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül: 

Balogh Bálint: A csodafejű sárkány

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csodafejű sárkány. Ezt a sárkányt minden sárkány kiközösítette mert más volt a feje. Egyszer azt mondta a csodafejű sárkány.

-No, én ezt nem tűröm tovább! Elmegyek egy másik világba,országba.

Megy mendegél, hegyen fel,völgyön le. Egyszer olyan este 10 körül megáll egy barlangnál mert már nagyon fáradt volt. Elment fél álomban faágakat keresni. Amikor talált annyit amennyi elég volt vissza ment a barlangba, meggyújtotta a tűzifát és elaludt. Míg alszik álmában meglátogatja egy álomhírnök.

-Adjon Isten sárkány koma ! Én az álomhírnök vagyok és azért jöttem hogy el mondjak egy hírt.

No félálmában hallotta amit az előbb elmondott az álomhírnök. Rá egy olyan 3 percre mondta is a hírt.

-No ugye eddig te azt gondoltad hogy csak egy átlagos sárkány vagy aki nem tud semmit. Most megfogsz döbbenni. A fejed színes része igazából csodákra képes. Csak el kell jutnod a színes tóhoz hogy csodák történjenek. És eltűnt. No amint eltűnt az álomhírnök az álmából fel is kelt és útnak indult a színes tóhoz. Ment mendegélt, hegyen fel völgyön le. Egyszer csak megállt mert útba dőlt egy nagy faág amin nem lehetett át jutni. Tűnődött hogy hogyan tudott volna át menni az óriási faágon. No nem is kellet olyan sokat tűnődnie, mert talált egy rést amin simán át fért. Megpróbálta és nagy nehezen de sikerült át jutnia. És tovább ment. Egyszer csak megint megállt mert nem tudott átkelni egy mocsáron. Megint tűnődött hogy hogyan jutna át a mocsáron. No, támadt egy jó ötlete.

Voltak a mocsarakon nagy kövek azokra ráugrik és átjut a partra. No ezt megcsinálta és át jutott a partra. Ment mendegél egyszer csak megtalálta színes tót. Nosza amint megtalálta a színes tót bele mártotta a feje színes részét. Amint belemártotta csoda történt. Hirtelen el tűnt a színes rész a fejéről és még varázsolni is tudott.

Itt a vége, fuss el véle aki nem hiszi járjon utána.

Iskola: Újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola
Osztály: 3.
Felkészítő tanár: Kissné Bíró Henrietta 

 

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
100 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %