Friss hírek

Megosztás

Április 14. Könyvtárosok világnapja

A könyvtárosok világnapja 2011 óta kerül megrendezésre az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA) és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége – IFLA) kezdeményezésére.

Célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és könyvtárosok nyújtotta értékekre.

“A tudás alszik és horkol a könyvtárakban, de a bölcsesség mindent körülvesz, és lábujjhegyen őrködik.”

Josh Billings

 

“Hazára minden embernek szüksége van, persze nem olyanra, amilyennek a primitív, melldöngető hazafi képzeli, olyanra sem, mint a vallásé, vagyis holmi túlvilági haza bágyatag ízelítőjére, nem, az embernek olyan haza kell, ahol talaj, munka, barátság, pihenés és szellemi befogadóképesség egyetlen természetes, kiegyensúlyozott és rendezett egészet, sajátos és egyéni világmindenséget alkot. A haza legjobb meghatározása: a könyvtár.”

Esterházy Péter

 

“A könyvek nem ritkán a könyvekről szólnak: olyan, mintha egymás között beszélgetnének. Ennek fényében a könyvtár számomra mindennél izgatóbb volt. A hosszú, évszázados mormogás színhelye, egy felfoghatatlan dialógus az írótáblák között, egy élő dolog, az erő tartálya, amit nem uralhat emberi ész, a titkoknak számtalan elme által épített kincstára, mely túléli alkotóit és közvetítőit.”

Umberto Eco

Boldog
Boldog
67 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
33 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %