Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Ducsi Rebeka Flóra: Az ikrek szerencséje

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember, s annak két fia. Egy kicsi falucskában éltek, nagy szegénységben. A fiúk külsőleg teljesen egyformák voltak, mint két tojás, belső tulajdonságaikban viszont különböztek.
Egy szép napon azt mondták az öregember fiai:
– Édesapánk, elindulunk szerencsét próbálni és addig vissza nem térünk, míg szerencsével nem járunk!
Az öregember áldását adta rájuk és útnak indította őket. Mentek, mendegéltek, míg esthajnalra egy sűrű erdőbe nem értek. A közelből hangos kiáltásra lettek figyelmesek.
– Segítség, szabadítsatok ki!
Ekkor a nagy sötétségben megpillantottak egy törpét, aki keservesen siránkozott. Lába egy farrönkbe szorult, és nem tudott szabadulni tőle.
Azt mondta az idősebbik testvér:
– Hagyjuk sorsára, ezt a törpét nem is ismerjük!
Ám a fiatalabbik testvér így válaszolt!
– Ne légy gonosz, mindenkinek segítenünk kell!
Sok időbe telt mire meggyőzte bátyját és kiszabadították. A törpe hálából elvezette őket egy varázslatos helyre, ahol aranyszőrű paripák ugrándoztak. Majd így szólt:
– Válasszatok egyet közülük!
A két testvér megköszönte és megvárva a hajnalt felpattantak a ló hátára. Így folytatták útjukat. Az aranyszőrű paripával egy kótyonfitty kunyhóhoz értek, ami egy tisztás közepén állt és még nem sejtették mi vár rájuk. Lepattantak a ló hátáról és bekopogtattak. Az ajtót egy morcos öregasszony nyitotta ki. A legények illően köszöntötték. Az öregasszony így szólt:
– Réges-régen élt egy gonosz boszorkány, aki az útjában állókat elvarázsolta valamilyen állattá vagy öregasszonnyá. A gonosz boszorkány továbbra is a palotában vár rátok. Menjetek el a kastélyba és győzzétek le, de előtte kaptok tőlem egy varázsfuvolát, ha megfújjatok, nyomban elkezd táncolni, így könnyen le tudjátok győzni.
A két testvér szélsebesen elindult. Út közben találkoztak egy gyönyörű lánnyal a legkisebbik testvér rögtön beleszeretett, így a lány is velük tartott. Mentek mendegéltek, míg a kastélyba nem értek. A kastély tetején ott állt a nagy és félelmetes boszorkány a nagyobbik testvér megfújta a fuvolát és a boszorkány nyomban táncra perdült addig pörgött-forgott, míg le nem zuhant és nyomban békává változott és szépen lassan szégyenkezve elugrált. A két ifjú boldogan visszament a kis kunyhóhoz a varázslat megszűnt és a ronda öregasszony visszaváltozott egy csodaszép hercegnővé.
Az idősebbik fiú azonnal elvette feleségül, aztán testvérével együtt építettek egy palotát. Még máig is együtt élnek, ha meg nem haltak.

 

Iskola: Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola
Osztály: 4.
Felkészítő tanár: Horváth Teodóra

Olvasd el itt a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
82 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
12 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
6 %