Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Valkó Levente: Az óriásölő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, akit nagy szomorúság ért. A lányát 8. szülinapja előtt elvitte egy óriás. A király kiválasztotta a 3 legjobb katonáját. Az első nagyon erős volt, és ezzel hencegett. Büszkén vetette be magát a kerek erdőbe, ahol az óriás lakott. Találkozott egy láncra vert griffmadárral.
– Kérlek, szabadíts ki, jó katona!- mondta a griffmadár.
– Eszemben sincs, mert sietnem kell – válaszolta a katona.
– Akkor vége az életednek!- és ezzel bekapta.
A király két hetet várt, de nem jött semmi hír. Útnak indította a második legjobb vitézét. A katona olyan gyors volt, hogy pillanatok alatt odaért a griffmadárhoz. Mivel ő sem segített neki, őt is felfalta. A király vigasztalhatatlan volt. Már csak a harmadik katonájában bízhatott.
Ő nem volt különösebben erős, se gyors, de a szíve a helyén volt. El is indult. Egy kicsit megijedt, amikor a kerekerdőhöz ért, de legyőzte a félelmét, és bement. Egyszer csak hangokat hallott, és meglátta a griffmadarat.
– Szabadíts ki, különben felfallak! Már két katona járt itt és megjárták! – mondta a griffmadár.
A katona, mivel jószívű volt fogta a kardot és úgy lesuhintotta a láncot, hogy nem maradt belőle semmi! A griffmadár megköszönte és elvitte az óriáshoz. Odaadta neki az egyik tollát és azt mondta:
– Ha segítségre van szükséged, akkor ezzel a tollal csikizd meg az orrodat! – ezzel elsétált.
A katona meg is találta az óriást és ezt mondta:
– Gyere, küzdjünk meg, ha én nyerek, akkor nekem adod a királylányt, ha te nyersz, akkor nyugodtan meg is eheted!
Az óriás kacagott egy nagyot, elővette a bunkósbotját és elkezdték a kakaskodást. Sokáig gyepálták egymást, de egy nagy ütéssel az óriás beleverte a katonát a földbe. Ekkor a vitéz elővette a tollat, amit a griffmadártól kapott és megcsiklandozta az orrát. Erre ott termett a griff. Odaadta neki az élet vizét és elrepült. A vitéz megitta, és amikor bekapta volna az óriás a királylányt, akkor fölugrott és hátba szúrta. Az óriás szörnyet halt, a katona és a királylány egy esthajnalcsillag segítségével hazajutottak. A király összeadta őket, és egy 12 évig tartó lakodalmat tartottak.
Még most is buliznak, ha meg nem haltak!

Iskola: Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Eger
Osztály: 5.
Felkészítő tanár: Szűcsné Pócza Zsuzsanna

Olvasd el itt a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
78 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
11 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
11 %