Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Petrényi Flóra: A táncosnő

Egyszer volt, hol nem volt, réges régen, élt egy fiatal szemrevaló táncoslány. Hogy a nevén szólítsuk, bemutatom nektek: Galambos Szofiának hívták. Ez a fiatal hölgy elhatározta, hogy minden idők legjobb táncosnője lesz, és meglátása szerint ez másképp nem sikerülhet, csak ha mindent feláldoz a sikerért. Úgy döntött tehát, hogy soha nem lesz családja, és lemond a szerelemről is. De nem minden úgy történik, ahogy mi azt gondoljuk, így volt ez Szofi esetében is.

Egy szép keddi napon a helyi kávézóban megjelent egy vitéz vándorlegény. S, hogy a mi vitézünk se maradjon név nélkül, nevezzük Károlynak. Karcsi a honvédségnél szolgált, és rendkívül helyes fiatalember volt. Megpillantotta főhősünket, aki épp kávéját szürcsölgette. Annyira megtetszett neki a lány, hogy úgy döntött, ő lesz a felesége, ha a fene fenét eszik is. Nem habozott, odalépett hozzá, és bemutatkozott. Szofi arcán rögtön látszott, hogy tetszik neki az úriember, de eszébe jutott fogadalma. Megengedte, hogy leüljön hozzá Károly, de nem kertelt, és elmesélte álmait, vágyait. Vitézünk szomorúan hallgatta, hogy Szofi bizony nem szeretne megállapodni, de mivel jót beszélgettek, megadta az elérhetőségét. Mondta neki, ha bármikor beszélgetni támad kedve, keresse bátran. Teltek múltak az évek, és Szofi világhírű táncosnővé vált, de ez idő alatt legnagyobb támasza Károly lett, mert rengeteget beszélgettek és találkoztak az évek során, de végig hű maradt ígéretéhez. Egy nap, mikor végzett műsorával, és lejött a színpadról, az öltözőjében egy csokor virág és egy boríték várta. Kibontotta a borítékot, és a következő pár sor állt benne:

Kedves Szofi!

Életem legnehezebb döntését hoztam meg: lemondok rólad, és a titkon álmodott közös jövőnkről. Tudom, hogy mindig hű maradsz a fogadalmadhoz, ezért elveszem feleségül a barátnődet, Júliát. Neked sok sikert kívánok! Szívem fáj, lelkem sajog!

Örökké szeretni fog:

                  a te Károlyod!

Mikor Szofi elolvasta a levelet, olyan fájdalmat érzett, amit a világ legnagyobb sikere sem tudta csillapítani. Ekkor értette meg, hogy lehet ő bármennyire híres és remek táncos, az igaz boldogságot nem a színpadtól fogja megkapni.

Elrohant Károlyhoz, és kitárta a szívét neki. Karcsi nem akart hinni a fülének, és örömkönnyeket hullajtott. Ezek után senki és semmi nem tudta elválasztani őket. Boldogságuk egy életre szólt.           

 

Iskola:  Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola
Osztály: 5.
Felkészítő tanár: Popik-Kis Boglárka

 

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
100 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %