Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Vajai Alíz Anna: Varázslatos álomhírnök

   Volt egyszer egy kislány, akit Lucának hívtak. Már hét éves korában is tudta, hogy ha szorgalmasan tanul, ügyvéd lehet belőle. Valahányszor megkérdezte tőle valaki, hogy hogyan jutott eszébe ez a hivatás, elmesélte ami vele történt. Körülbelül öt éves lehetett, amikor nagyon furcsát álmodott. Egy álomhírnök súgta meg neki, hogy sikeres ügyvéddé válhat és egyben a rászorulók védelmezője is lesz, sok emberen fog majd segíteni. Ez a neki való hivatás! A kislány szülei furcsállták ezt az eltökélt jövőbeli tervet, de ugyanakkor örültek is neki, hisz ők is arra vágytak, hogy Luca sikeres legyen.

   A kislány kitűnő eredménnyel végezte el az általános- és középiskolát, majd az egyetemre is felvételt nyert. Néhány év múlva valóban ügyvéd lett. Az egyik reggelen mikor kezébe vette az újságot, tekintete egy cikkre szegeződött, amely egy ártatlanul elítélt édesapáról szólt, aki börtönbüntetést kapott. Az írásból az is kiderült, hogy a család nehéz anyagi körülmények között él. Luca szíve összeszorult, mellkasára nyomás nehezedett. Úgy érezte segítenie kell. Az írás végén a család lakcíme is szerepelt, ha esetleg bárki bármilyen adománnyal szeretné segíteni őket.

Luca, még aznap, munka után felkereste őket. Sok hasznos dolgot vásárolt nekik és örömmel nyújtotta át az édesanyának. Azt is közölte, hogy ő ügyvéd és szívesen vállalná az édesapa védelmét a bíróságon, de ehhez ismernie kell a körülményeket. A család hálásan elfogadta a segítséget. Az asszony elmesélte, hogy a férje csak őt akarta megvédeni, mert egy tolvaj rátámadt és el akarta venni a táskáját. Nem egy ártatlan járókelő volt a sértett, hanem egy bűnöző, csak ezt nem tudták bizonyítani és nem hittek a szavuknak. A tolvaj, akit dulakodás közben a férj leütött, tagadta, hogy ő lopni akart. Sőt, ő tett feljelentést a férj ellen.

   Luca a kezébe vette az ügyet és ellátogatott a tett színhelyére. Hosszú időbe telt, de sikerült szemtanúkat találnia és az édesapát felmentették a vádak alól. A család újra teljessé vált. Nagyon hálásak voltak az ügyvédnőnek. A hír más városokba is eljutott. Luca megbecsült személy lett a szakmájában. Egyre több ügyet oldott meg és egyre több köszönőlevelet, elismerést kapott.

  Luca emlékezett gyerekkori álmára, melyben az álomhírnök azt mondta neki, hogy az ő jövője mások emberek védelme. Ezért is választotta ezt a hivatást. Azon gondolkodott, hogy az álomhírnök talán valóban létezik, de rejtve kell maradjon a létezése és csak azoknak segít céljaik elérésében, akik látatlanul is hisznek szavában az álmok birodalmában.

 

 

Iskola:  Vasmegyeri Megyer Vezér Általános Iskola
Osztály: 7.
Felkészítő tanár: Vajai-Baksa Anikó

 

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
100 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %