Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Müller Lili: Mesét mondok testvéremnek

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, élt egy aranyszőke hajú, törékeny, kicsiny hercegnő, aki nagyon félénk volt. Bár nem szeretett így érezni, és tudta, hogy a félelmét neki kell legyőzni, mégis jó dolognak tartotta, mert ha csak picit is megijedt, ott termett anyukája, és megölelte őt. Ilyenkor már biztonságban érezte magát.

Telt – múlt az idő, és az érzés, hogy erős és bátor legyen, mint az apukája, egyre erősebb lett a lányban. Egy este békésen játszadozott a szobájában, amikor pici fülei egy furcsa hangot hallottak. A kicsi lány szokásához híven nagyon megriadt, és kiabálni kezdett:

– Segítség, segítség!

Anyukája aznap elfáradt és elaludt a karosszékben. De a nővére, Kincső odasietett hozzá.

– Mi a baj? – kérdezte.

– Egy szörnyű félelmetes hangot hallottam. Szólj anyának, vegyen az ölébe! – felelte a rémült leány.

– Nagyon fáradt. Hagyjuk aludni! Gyere bújjunk be az ágyba, mesélek neked – mondta a nővérkéje.

– Képzeld, amikor kicsi voltam, én is féltem az éjszakától, a sötétségtől és a félelmetes lényektől. Ám egy csendes este felnéztem az égre, és megpillantottam egy fényes csillagot. Olyan fénye volt, mintha egy lámpát kapcsolt volna valaki az égbolton. Úgy képzeltem, ez az angyalok mécsese, ami egész éjjel világít, hogy ne féljenek az emberek a sötétben. Ha ők nem félnek, nekem sem szabad, mert ők vigyáznak ránk a mindennapokban. Amikor erős lett a hitem, már soha többé nem féltem. Azóta sokat okosodtam, sok mindent megtanultam. Megkérdeztem anyáéktól, van-e neve annak a csillagnak az égbolton. Elmesélték nekem, hogy a naptól számított második bolygót, a Vénuszt magyarul Esthajnalcsillagot látom az égen. A Földről a legnagyobbnak és a legfényesebbnek látszó égitest a Holdon és a Napon kívül, amely este nyugaton, reggel keleten tűnik fel.

– Rám is vigyázni fog? Egész éjjel? És ha az angyalokat kérem, segítenek?

– A sötétségtől való félelem természetes dolog, mert nem látjuk, mi van körülöttünk. De nem szabad félni a sötétségtől, mert a nappalok és éjszakák váltakozása természetes jelenség. Ezt már megtanultam. Ami a legfontosabb, hogy a naplementét követően felnézel az égre, és ott lesz az angyali fény.

Ettől a naptól fogva egyedül merült álomba a pici hercegnő, és elalvás előtt mindig azt kérte az angyaloktól, hogy erős legyen az égbolt lámpája, az esthajnal.

Iskola: Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Osztály: 5.
Felkészítő tanár: Harkályné Kovács Katalin

Olvasd el itt a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
88 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
6 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
6 %