Friss hírek

Megosztás

NET-PRÓBA Poéta online vers- és meseíró verseny

Szerencsekerék mese kategória

Kisorsolt szavak: gyöngy, zöld, mosoly, álom, remény

Grimm Regina Sophia: Álomerdő

Egyszer volt, hol nem volt, mikor még a nagyapám nagyapja is élt, akkor történt, hogy egy lány bemerészkedett a veszélyekkel teli erdőbe.
Még, amikor élt az apja, kapott tőle a tengeren túlról egy gyöngyöt, amit a lánya felfűzött egy nyakláncra és apja halála óta folyton a nyakába hordta. Ám egyszer elhagyta egy fenyvesekkel teli erdőben. Nappal volt, de nem sok fény szűrődött be a fák lombjain keresztül. A kislány kereste az elvesztett gyöngynyakláncát. Nagyon el volt keseredve, hogy nem találta, ezért úgy gondolta, hogy visszafordul, de nem találta a haza vezető utat. Egyszer csak egy kis réten találta magát. Úgy gondolta, itt alussza át az éjszakát és holnap mikor világosabb lesz megint megpróbál hazatalálni. Lefeküdt a puha, zöld fűbe majd elaludt. Álmában egy varázslatos világban járt, hol az erdőben eltévedőket varázslények segítették a hazatalálásra. Mikor felébredt, reménykedett, hogy az álom egy jel volt arra, hogy tényleg léteznek azok az élőlények és hogy segítenek neki. Felállt és elindult az egyik irányba, amelyről úgy gondolta, hogy jó lesz. De nem jó utat választott, csak még inkább az erdő mélye felé haladt. Mikor kezdte elveszteni a reményt egy őzikét pillantott meg aki őt nézte és mintha intett volna a fejével. A lány úgy gondolta nincs veszíteni valója, így követte az őzikét, aki egy eldugott helyre vezette. Az a hely tele volt élettel és varázslattal. A lány nem hitt a szemének. Gyönyörködve nézte a varázslatos állatokat. Halvány mosoly ült ki az arcára, közben eszébe jutott az álma. Összebarátkozott a varázslényekkel, akik kivezették őt az erdő labirintusából és útközben a csodálatos gyöngynyaklánc is előkerült.
Mikor kiértek a lány egyszerre örült és szomorkodott. Boldog volt, mert kijutott, megtalálta a gyöngyöt és megismerhette a csodás élőlényeket, de búsult mert valószínűleg nem térhet vissza a városukba és nem láthatja őket soha többet.

Neked mi jut eszedbe az ÁLOM szóról? Írd meg és küldd be a NET-PRÓBA Poéta online vers- és meseíró versenybe te is a saját verziódat! 

Betekintő mintát a “gesztenye” kulcsszóval itt olvashatsz . . . 

Boldog
Boldog
50 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
33 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
17 %