Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Goricsán Endre: Erdő széli bor

Egyszer volt, hol nem volt, az üveghelyen is túl, onnan száz mérföldre, egy erdő.

Ez az erdő nem közönséges erdő volt, hiszen ebben az erdőben nem közönséges állatok laktak, hanem varázsállatok éltek. Például sárkányok, szárnyas lovak, trollok, nyuszik, akik gyorsabbak voltak, mint a gepárdok, szarvasok, akik olyan erősek voltak, hogy nyolc fát egyszerre elbírtak. Még sok más állat élt itt, ha estig sorolnám őket sem végeznék.

De élt itt egy gonosz Varázsló is, aki rosszat akart minden állatnak, még a Jóságos Boszinak is, aki pedig mindenkinek csak jót szeretett volna. Ha egy állat sérül vagy beteg volt, azt kivezette az erdőszéli mezőn lévő kis házába, ahol elkészítette a bájitalát, a bort.

A gonosz Varázsló ez idő alatt mérget készített az állatoknak. Olyan mérget, ami az állatokat szellemmé változtatta, ha megeszik. A boszorkány eközben egy csodafejű sárkányt gyógyított meg. A csodafejű sárkány hálából a hátára vette és elrepítette messzi tájakra. Onnan fentről látta a Boszi, hogy a Varázsló épp egy kristályfarkast mérgezett meg. A varázsló közben így röhögött:

  • Ha, ha, ha, hi, hi, hi, he, he, he, hö, hö, hö.

Ajaj, észrevette Boszit! Pálcájával tűzgolyókat lőtt ki, ám a csodafejű sárkány könnyű módszerrel védte ki. A Boszi is tüzet nyitott. El is találta. Majd a boszorkány visszairányította csodafejű sárkányát a Varászló viszont még lőtt. Aztán visszament a barlangjába mérgeket készíteni és gonosz terveket forralni.

Ez alatt Boszi visszaért a tanyájára. Nekilátott a rosé bor elkészítésének, ugyanis ez volt a gyógyszer. Harangvirágot ejtett üstjébe, hóvirágot morzsolt bele, cukrot adott hozzá és legvégül szőlőlét öntött bele, amit taposóprésben taposott. Majd megkóstolta.

Mindeközben a gonosz Varázsló a következő támadásra készülve egy tűz lóval, egy víz farkassal itatott meg egy kupicával mérgéből. A Varázslónak egy vágya volt: övé legyen az egész erdő. De Boszi megelőzte a támadásban! Egész állatseregével és főzetével támadott, ám a gonosz Varázsló sem volt rest: plazmasárkányait a levegőbe, kristályfarkasait a Boszinak irányította. Boszi viszont fel volt készülve! Elővette bájitalát és a farkasokra öntötte. Azok pedig egy szempillantás alatt meggyógyultak. Majd a többi állat következett.

A Varázsló serege eltűnt, őt pedig örökre száműzték.

5 évvel később
A varázserdőben nemrég egy ifjú érkezett. Pont akkor, amikor az ötödik évét ünnepelték a Varázsló legyőzésének. Boszinak udvarolni kezdett az ifjú, összeházasodtak és máig is élnek, ha meg nem haltak.

 

Iskola: Örömhír Általános Iskola
Osztály: 4.
Felkészítő tanár: Gál Katalin

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
0 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %