Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Markovits Zita: Zsuzsi és a csodatarisznya

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Zsuzsi nevű lány. Korán árvaságra jutott és két bátyjával kellett élnie. A fiúk rosszul bántak vele, nem segítettek a házimunkában és ha nem tudta befejezni az aznapi munkát, még az ételből sem adtak neki. Emiatt sokat sírdogált az éj leple alatt.

Egy nap éppen almát szedett a kertben, amikor véletlenül a fejére pottyant egy gyümölcs. Zsuzsi eszméletét vesztette és amikor felébredt egy virágos réten találta magát. Felállt, kíváncsiságában elindult és hamarosan egy gyönyörű tündérrel találkozott.

  • Te ki vagy?
  • És te?
  • Én vagyok Tündérország királynője.
  • Akkor ez itt Tündérország?
  • Ha van kedved, segíthetsz nekünk. Mi gondoskodunk az emberek kényelméről, hiszen mi készítjük a párnákat, takarókat. Először tündérfonálból elkészítjük a selymes anyagot és ebből varrjuk az ágyneműket.
  • Nagyon szeretek varrni. Segíthetek?
  • Hát persze! – mosolygott a Tündérkirálynő.

Zsuzsi 7 esztendőn keresztül készítette a szebbnél szebb párnákat, takarókat. A sarkukba pedig hímzett egy kis virágot, amiről fel lehetett ismerni a munkáját.

A Tündérkirálynő nagyon elégedett volt a munkájával, ezért felajánlotta, hogy Zsuzsi varrhat magának valamit a tündérfonálból szőtt anyagból.

Zsuzsit szíve hazahúzta, ezért úgy gondolta, hogy egy tarisznyát varr magának.

Igen ám, de a tündérfonálból készült tarisznya varázslatos dolgokhoz segítette Zsuzsit. A tündérek kiváltságait kapta meg, így a csodatarisznyával képes volt repülni. Segített neki a házimunkában, az állatok ellátásában és amire szüksége volt, a csodatarisznya megadta neki.

A szolgálat alatt egyre többször találkozott a Tündérkirálynő fiával, akivel első látásra egymásba szerettek. Zsuzsi már nem is annyira kívánkozott haza, hiszen a tündérkirályfival a menyegzőt tervezgették. A csodatarisznya gyönyörű menyasszonyi ruhát ajándékozott a lánynak.

Zsuzsi meghívta a testvéreit is a hét országra szóló lakodalomba. Így otthon senki sem maradt. Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Iskola: Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola
Osztály: 3.
Felkészítő tanár: Tóth Krisztina

Olvasd el a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
77 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
8 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
15 %