Friss hírek

Megosztás

NET-PENNA online vers- és meseíró verseny

Ajánló a beérkezett alkotások közül:

Kozsa Olívia: A két hős cica

Volt ahol volt, nem tudom merre volt, de valahol még is volt egyszer két édes-kedves kiscica. Egy szép családi ház legfelső szintjén éltek 10 éves gazdájukkal, akit Olíviának hívtak. Mindenki szerette Tigrist és Cukit, mert aranyosak, bújósak, huncutak voltak. Bundájukat mindenki irigyelte.

A szomszédjukban viszont élt egy morgós, pökhendi egyszóval kótyomfitty kandúr. Ki nem állhatta a kiscicákat. Folyton azon törte a fejét, miképpen kótyomfittykedhetne velük. Egy szép nyári napon Olívia gyönyörű, új nyakörvvel lepte meg az állatokat.

-Nézzétek mit vásároltam nektek! – azzal odaadta a macskáknak.

-Gyertek, menjünk sétálni!

Mentek, mendegéltek, míg egy nyalánkság bolthoz nem értek. Ott viszont jó hosszan időztek, mert a kislány összetalálkozott Noémivel, a barátnőjével. A cicák már kezdtek unatkozni, amikor meglátták, hogy egy kisfiú szalad az út felé. A nyakörvük villogni kezdett, ők pedig egy szempillantás alatt megmentették a gyereket, aki a labdája után rohant az autók elé.

Ekkor jöttek rá, hogy varázserővel bíró nyakörvet nyakörvet kaptak a szeretett gazdájuktól. A gonosz rosszindulatú macska mindeközben a sarkon elbújva figyelte a jelenetet. Azonnal elhatározta, hogy megszerzi a csodatárgyat.

Az életmentő kaland után a két kiscica fáradtan bújt gazdija lábához, és gyorsan elszenderedett. Kormos, ezt kihasználva, azonnal ott termett és éles karmaival ráncigálni kezdte a nyakörvet. Cuki felébredt és emberi hangon tizenkét kutyát hívott segítségül. Ők úgy elűzték a macskát, hogy még a környékre sem mert volna többé visszatérni.

Tigris és Cuki a következő években még sok csodát hajtottak végre. A kutyákkal örök barátságot kötöttek. Aki nem hiszi, menjen az esthajnalcsillag alá és járjon utána.

Iskola: Hatvani 5. számú Általános Iskola
Osztály: 5.
Felkészítő tanár: Nagyné Nagypál Katalin

Olvasd el itt a többi beküldött alkotást is!

Boldog
Boldog
88 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
6 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
6 %