Friss hírek

Megosztás

NET-PRÓBA Poéta online vers- és meseíró verseny

Álom kulcsszó vers kategória

Horváth Laura: Álom

Eszter éjszaka szörnyű álmot látott. A rémálmában azt látta, hogy az egész világ tele van szeméttel, az élővilág kipusztult, és a levegőben káros gázok terjengenek.

A kislány nagyon megijedt és sírni kezdett. A szülei a zokogás hallatára a gyerekszobába rohantak, és vigasztalni kezdték.
-Mi történt kicsim? – kérdezte az apukája, és az ágya szélére ült.
-Rosszat álmodtam! – panaszolta Eszter, és elmesélte, mit látott álmában.
-Nincs semmi baj! – ölelte magához az anyukája. De az bizony igaz – tette hozzá -, hogy az emberek manapság nem figyelnek oda a természetre. Egyre több a füstölgő gyár és az autó.
-Mit tehetnénk, hogy ez ne legyen így? – kérdezte Eszter kíváncsian.
-Tudjátok mit? Legyünk környezetvédő család! – kiáltotta apu. A többiek izgatottan egyeztek bele.

Másnap rákerestek az interneten, hogy mit lehetne tenniük. Sok hasznos ötletet találtak, és meg is valósították őket. A Kovács család attól fogva környezetvédő család lett. Többet jártak biciklivel, szelektíven gyűjtötték a szemetet, spóroltak az árammal, és a vízzel. Sőt, minden második szombaton szemetet szedtek a közeli parkban.

Eszter később felnőttként is sokat tett a környezetért. Hálás volt ezért az álomért, mert úgy gondolta, ez egy égi jel volt, hogy jobban ügyeljünk a Földünkre.

Neked mi jut eszedbe az ÁLOM szóról? Írd meg és küldd be a NET-PRÓBA Poéta online vers- és meseíró versenybe te is a saját verziódat! 

Betekintő mintát a “gesztenye” kulcsszóval itt olvashatsz . . . 

Boldog
Boldog
50 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
25 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
25 %