Friss hírek

Megosztás

Net-Próba Poéta vers- és meseíróverseny eredményhirdetés

Kedves Versenyzők!

Mindig nagy örömmel és várakozással tekintek a vers- és meseíró versenyeinkre. Minden alkalommal sikerül rácsodálkozni arra, hogy milyen nyelvi kreatívsággal, gondolati tartalommal töltitek meg a megadott kulcsszavakat.
Az idei verseny egy kicsit más volt. Magyar tanárként nap mint nap szembesülök azzal, hogy a költői képek, alakzatok tanulásakor szinte automatikusan rávágjátok, hogy “én ezt nem értem”, “ezt én sose fogom megtanulni”. Biztos voltam benne, hogy alliterálni mindenki tud, ezért választottam elsőként az alliterációt. Gratulálok! Sokatoknak sikerült még engem is meglepni azzal, milyen frappáns alliterációk készültek.
Csak elismerésemet tudom kifejezni a számotokra! Sikeres versenyt zártunk, pedig nem volt könnyű a 3*3 feladat. Az álom, a fenyő és a gyöngy kulcsszavakkal készültek a versek, mesék, az alliterációk és hogy még nehezebb legyen 5 kisorsolt kulcsszóval is kellett valamit alkotni. Ugyan nem mindenki küldte el a 9 versenyművét, de minden beküldött alkotás versenyzett a többivel, mert megfelelt az elvárásoknak.
Gratulálok minden versenyzőnek!

Orbánné Kalmár Judit
magyar nyelv és irodalom szakos tanár

 

A verseny helyezettjei:

1. helyezett

Jutalma:

6.000 Ft értékű könyvutalvány

Selmeczi Sára
8. osztályos tanuló
Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont
Felkészítő tanár: Tollár Ivett

Kedves Sára!
Őszülő, Óda a négy fenyőhöz és gyöngy a világom című verseid alapján ítéltük oda Neked az első díjat! Ez a három vers kiemelkedik a beküldött munkák közül, nagyon szép gondolati ívek és nyelvileg szépen megformált tartalom jellemzi őket! Gratulálok! Csak biztatni tudlak a versírásra!

Orbánné Kalmár Judit

2. helyezett holtversenyben

Jutalma:

1.000 Ft értékű könyvutalvány és ajándékcsomag

Bányai Bernadett
8. osztályos tanuló
és
Márta Nóra
4. osztályos tanuló

Kedves Bernadett!
Gyöngygyűjtés ára, Álomkép és Fehér Frida Fenyőcikke cím alliteráló verseid bravúrosak, nem véletlenül hívom őket versnek. Van érzéked hozzá! Ugyanígy a meséid is szépen megformáltak, nyelvileg igényesek. A kulcsszavas versek még zsengék, de a tehetség Benned van! Gratulálok! Csak biztatni tudlak a versírásra!

Kedves Nóra!
Te voltál az egyik legfiatalabb versenyzőnk, de nézd, megálltad a helyed a nagyok mellett. Az Álom és A fenyő című versikék igazi gyermekversek, a maguk egyszerű, de jól megfogalmazott tartalmukkal. Az alliterálás is nagyon jól sikerült! Gratulálok! Csak biztatni tudlak a versírásra!

Orbánné Kalmár Judit

3. helyezett

Jutalma:

1.000 Ft értékű könyvutalvány és ajándékcsomag

Grimm Regina Sophia
9. osztályos tanuló
Lánczos Kornél Gimnázium
Kedves Regina Sophia!
Mammutfenyő és Mese az okapiról című versed vidám, pattogó rímelése, tömörsége nagyszerű megoldás. Az alliterációk átgondoltak, igényesen felépítettek. A mesék témaválasztása nagyon eredeti, ügyelj arra, hogy prózában van rá mód, hogy jobban, részletesebben kidolgozzuk a mondanivalónkat!  Gratulálok! Csak biztatni tudlak a versírásra!

Orbánné Kalmár Judit

Oklevélben részesül még

  • Illés Alexa 6. osztályos tanuló
  • Kecskés Kinga 7. osztályos tanuló
  • Meiszter Dorka 7. osztályos tanuló

Kedves Alexa!
A Félelmetes furikázás és a Gyűrűk című alliterációd jó nyelvi humorral készült, látszik a többi versednél is, hogy a humort szívesen alkalmazod a művek témájától függetlenül. Jó úton jársz a verstémák nyelvi megformálásában, de kell még néhány év, amire igazán kiforrott nyelvi stílussal fogsz rendelkezni. Gratulálok! Csak biztatni tudlak a versírásra!

Kedves Kinga!
Tini-álom és az Ölbéli játékok című verseid szerkezetileg nagyon jól megkomponáltak, van gondolati íve a mondanivalónak. Igazi tinédzser verseket küldtél. Álmomban szárnyaltam című meséd igazi mai történet, szerintem sokak magukra ismernek belőle. Gratulálok! Csak biztatni tudlak az írásra!

Kedves Dorka!
Jól megszövegezett alliterációkat küldtél be a fenyő és az álom kulcsszóval. A verseid még nagyon rövidek, bátran írj hosszabb verseket, mert jó úton jársz a versírás felé. Meséid történetszövése tömör, lényegretörő, nyúlj bátran a témákhoz és írj részletezőbben. Jó volt olvasni a beküldött munkáidat.  Gratulálok! Csak biztatni tudlak az írásra!

Orbánné Kalmár Judit

  • Bokodi Emma 7. osztály
  • Farkas Rebeka 10. osztály
  • Horváth Laura 4. osztály
  • Szabó Anett Zsuzsanna 11. osztály

Kedves Versenyzők!
Néha nehezen formálódik a vers, nem áll össze a mese, különösen, ha előre megadják miről is szóljon. Nagyon jó úton haladtok, látszik, hogy van érzéketek az írás iránt. Ne a helyezésekre koncentráljatok, hanem az írás örömére, írjatok le mindent, amit fontosnak tartatok és vegyétek elő időről időre. Meglátjátok, hogy eljön az ideje annak, amikor megírjátok majd a győztes művet. Kitartást kívánok hozzá!  

Orbánné Kalmár Judit

Az okleveleket, emléklapokat és a jutalmakat postára adjuk, jövő hétre remélem mindenkihez el is jutnak!

Várunk vissza benneteket jövőre is!

Boldog
Boldog
100 %
Szomorú
Szomorú
0 %
Izgatott
Izgatott
0 %
Álmos
Álmos
0 %
Mérges
Mérges
0 %
Meglepett
Meglepett
0 %